Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Moszkowicz definitief geroyeerd als advocaat

  •  
22-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1104 keer bekeken
  •  
ANP-Moszkowicz300_03.jpg
Hof van Discipline oordeelt dat glamouradvocaat onvoldoende zijn leven heeft gebeterd
Bram Moszkowicz is definitief geroyeerd als advocaat. Dat heeft het Hof van Discipline in Den Bosch vandaag in hoger beroep bepaald. Het is de finale uitspraak in de zaak die de Amsterdamse deken van de Orde van Advocaten Germ Kemper tegen de 52-jarige Moszkowicz had aangespannen. Ook een aantal cliënten had zich over de raadsman beklaagd.
De Raad van Discipline oordeelde vorig jaar oktober al dat Moszkowicz van het tableau moest worden geschrapt, omdat hij de regels van de advocatuur te vaak aan zijn laars had gelapt. Hij liet zich betalen met grote contante bedragen – boven de 15.000 euro – zonder dat melden aan de deken. Verder werd hem verweten dat hij verplichte bijscholingscursussen niet bijwoonde, zijn boekhouding niet op orde had en gemaakte afspraken niet nakwam, zo schrijft de Volkskrant maandag naar aanleiding van het vonnis.
Moszkowicz tekende beroep aan tegen het eerdere vonnis van de raad, maar stak later de hand in eigen boezem. Hij zou zijn leven beteren. Hij heeft inmiddels bijscholingscursussen gevolgd, achterstallige jaarrekeningen ingediend en neemt geen contant geld meer aan van cliënten, aldus de Volkskrant. Het Hof van Discipline oordeelde echter dat dit niet genoeg is geweest.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.