182

Moszkowicz doet aangifte om asielbeleid: ‘Kabinet breekt wet’

Volgens VNL is opvang asielzoekers gevaar voor Nederland

Bram Moszkowicz doet maandag namens zijn partij VoorNederland (VNL) aangifte tegen het kabinet. Daarmee hopen de populisten een einde te maken aan het huidige asielbeleid. Volgens Moszkowicz is het beleid in strijd met de wet. Dat meldt de Volkskrant.

Het zou gaan om artikel 99 en 104 uit het Wetboek van Strafrecht. Artikel 104 gaat om het opnemen, verbergen of voorthelpen van de vijand in een tijd van oorlog. Daar knelt het, vindt de geroyeerde oud-advocaat. ‘Nederland neemt Syrische asielzoekers op, daar zitten mogelijk IS-jihadisten tussen. Het kabinet brengt Nederland daarmee niet alleen in gevaar maar maakt zich bovendien schuldig aan een strafbaar feit,’ aldus Moskowicz die vindt dat Nederland in oorlog is met IS. 

In artikel 99 wordt gesteld dat een persoon die een aan hem opgedragen onderhandeling opzettelijk ten nadele van de staat voert, strafbaar is. Ook hier gaat Nederland de mist in volgens VNL. ‘Hiervan is sprake gezien het resultaat van de door premier Mark Rutte gevoerde onderhandelingen met de overige EU-lidstaten over de verplichte herverdeling van duizenden asielzoekers in Nederland.’

De Duitse nationalistische partij Alternative fur Deutschland kwam eerder al met het bericht dat zij bondskanselier Merkel wil aanklagen. Splinterpartij VNL die volgens de peilingen met een beetje geluk aanspraak maakt op één zetel, wil dat kunstje nu dus kopiëren. 

Volkskrant: Moszkowicz doet aangifte tegen kabinet om asielbeleid
Beeld: YouTube

Geef een reactie

Laatste reacties (182)