40

Moszkowicz wil eigen talkshow over vooroordelen

De pilot werpt gelijk het eerste vooroordeel op. Deze is namelijk gemaakt door het productiebedrijf van Jeroen Pauw

Zal Bram Moszkowicz na 22 april nog advocaat zijn of moet hij inderdaad noodgedwongen zijn toga aan de wilgen hangen? Hij wil in ieder geval een eigen talkshow, het liefst op RTL4 zo maakte hij zondagavond duidelijk tijdens het interview met Sven Kockelmann bij Oog in Oog.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

De details over de show zijn nog niet duidelijk, maar Moszkowicz wil het plan hoe dan ook doorzetten, ongeacht of hij nu wel of niet uit zijn ambt wordt gezet. In Oog in Oog onthulde hij al het thema van het programma waarvan inmiddels al een pilot is opgenomen:

Het wordt een programma dat als rode draad een vooroordeel heeft. Ik zou bijvoorbeeld over een gast een vooroordeel kunnen hebben. Al pratend ga ik proberen uit te zoeken of dat vooroordeel klopt.”

De pilot is volgens hem al goed ontvangen en werd geproduceerd door TVBV, het productiebedrijf van P&W-presentator Jeroen Pauw, wist de Volkskrant te melden.

In het algehele interview zien we een strijdbare Moszkowicz. Eerder zei hij door het stof te zijn gegaan en dat hij keurig zijn bijscholingscursussen is gaan volgen. Eén van de cursussen ging over ‘jaarrekeningen en kasstromen’. Een nogal toepasselijke cursus omdat de fiscus de jaarrekeningen van de strafpleiter nog altijd niet compleet heeft.

Moszkowicz maakt zelf het onderscheid over de praktijkvoering met aan de ene kant het ondernemerschap en aan de andere kant het juridische technische werk. Omdat hij in het laatste geen ernstige fouten heeft gemaakt, lijkt hij de kritiek makkelijk van zich af te schudden, maar over één belangrijk punt had hij zich echter ingedekt. Kockelmann ging akkoord met de eis niet over de fiscus te vragen, maar toch deed hij een poging waarop Moszkowicz begint te dreigen.

Als u wilt dat ik nog een keer terugkom en men wilt ook dat u voor een journalist doorgaat die zich aan de afspraken houdt, moet u die vraag niet gaan stellen.”

Het fiscusverhaal is de angel in zijn rechtszaak en door daar niet op in te gaan houdt Moszkowicz de regie over zijn eigen thriller. Maar ook al is hij straks geen advocaat meer is, dan zou hij die bewuste dag op 22 april ‘even heel verdrietig’ zijn, zegt hij, maar de draad wel weer oppakken.

Hij onthulde eerder in het interview dat hij al zijn privé gebeurtenissen van de laatste tijd erger vindt dan zijn zakelijke malaise. Daarmee lijkt hij te doelen op zijn zieke vader en de verbroken relatie van Eva Jinek, maar met de liefde lijkt het weer voortvarend te gaan. Zo vroeg hij onlangs een plaatje aan voor zijn ex-vriendin Nienke Hoogervorst. Hij vertelde Kockelmann dat hij inmiddels bezig is haar terug te veroveren. Op radio 538 vroeg hij vorige week ‘Still got the blues for u’ aan van Garry Moore. “Omdat ik haar veel pijn heb gedaan.”

Het is nu afwachten welk plaatje radiostations op 22 april om 16.05 uur voor Moszkowicz zullen draaien.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (40)