66

Motie van ‘pissigheid’ voor wc’s in Sprinters

SP en GroenLinks zijn boos op minister Schultz van Haegen (VVD) omdat ze weigert NS-Sprinters te voorzien van toiletten

In de Tweede Kamer zetten SP en GroenLinks woensdag voet bij stuk. Ze zijn woedend op Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) omdat ze NS-Sprinters niet wil laten ombouwen zodat ze voorzien worden van sanitaire voorzieningen. SP-Kamerlid Farshad Bashir dreigde met een motie van afkeuring en Ineke van Gent (GroenLinks) stelde een ‘motie van pissigheid’ voor.

Laat ik heel duidelijk zijn: ik ben – samen met mijn collega’s – gekozen als vertegenwoordiger van het Nederlandse volk. Deze minister niet”, memoreerde de Bashir. “Wij zijn niet een of ander lullig adviesraadje dat vrijblijvend wat ideeën aan deze minister overbrengt”, aldus Trouw.

Bashir en Van Gent zijn boos omdat de minister niet tegemoet komt aan de wens van de Tweede Kamer. Het laten ombouwen van de treinen kost Schultz 90 miljoen euro en leidt volgens haar tot ‘aanzienlijk hogere kosten voor onderhoud en exploitatie’. Wel wil ze toiletten op de stations laten bijbouwen.
Bashir twijfelt ernstig over het kostenplaatje dat Schultz schetst. “Er hoeven geen volledig nieuwe treinen gekocht te worden. We kunnen ook nieuwe coupés met toiletten tussenvoegen. Waar een wil is, is een weg. En daar zit precies het punt: de wil van de minister om te doen wat de Kamer van haar vraagt, ontbreekt volkomen.”
Lees meer bij Trouw: SP eist wc’s in de trein, GroenLinks: Motie van pissigheid tegen Schultz

cc-foto: CargoFighter

Geef een reactie

Laatste reacties (66)