Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Motie van 'pissigheid' voor wc’s in Sprinters

  •  
16-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Sprinters_300.jpg
SP en GroenLinks zijn boos op minister Schultz van Haegen (VVD) omdat ze weigert NS-Sprinters te voorzien van toiletten
In de Tweede Kamer zetten SP en GroenLinks woensdag voet bij stuk. Ze zijn woedend op Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) omdat ze NS-Sprinters niet wil laten ombouwen zodat ze voorzien worden van sanitaire voorzieningen. SP-Kamerlid Farshad Bashir dreigde met een motie van afkeuring en Ineke van Gent (GroenLinks) stelde een ‘motie van pissigheid’ voor.
Laat ik heel duidelijk zijn: ik ben – samen met mijn collega’s – gekozen als vertegenwoordiger van het Nederlandse volk. Deze minister niet”, memoreerde de Bashir. “Wij zijn niet een of ander lullig adviesraadje dat vrijblijvend wat ideeën aan deze minister overbrengt”, aldus Trouw.
Bashir en Van Gent zijn boos omdat de minister niet tegemoet komt aan de wens van de Tweede Kamer. Het laten ombouwen van de treinen kost Schultz 90 miljoen euro en leidt volgens haar tot ‘aanzienlijk hogere kosten voor onderhoud en exploitatie’. Wel wil ze toiletten op de stations laten bijbouwen. Bashir twijfelt ernstig over het kostenplaatje dat Schultz schetst. “Er hoeven geen volledig nieuwe treinen gekocht te worden. We kunnen ook nieuwe coupés met toiletten tussenvoegen. Waar een wil is, is een weg. En daar zit precies het punt: de wil van de minister om te doen wat de Kamer van haar vraagt, ontbreekt volkomen.” Lees meer bij Trouw: SP eist wc’s in de trein, GroenLinks: Motie van pissigheid tegen Schultz
cc-foto: CargoFighter

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.