14

Motorcrossers jagen hert de dood in

Drie motorcrossers die de natuur als racegebied beschouwen hebben op de Valouwe, tussen Ede en Wekerom, een groep herten opgejaagd. Bij de vlucht vond een van de wilde dieren de dood.

Omroep Gelderland:

Het dier liep tijdens de vlucht in blinde paniek tegen een boom en overleefde dit niet. De andere herten renden de Wekeromseweg op, waarbij een automobilist de beesten nog net kon ontwijken, meldt flora- en faunabeheerder van de gemeente Ede Victor Nuijten.

Motorcrossen in de vrije natuur is een groot probleem. Boswachters sloegen er vorig jaar alarm over in De Stentor en waarschuwden voor ongelukken:

De motorcrossers zijn een persoonlijke ergernis voor de boswachter. Omdat ze de veiligheid en beleving van recreanten in geding brengen: ,,Het is wachten op ongelukken. En er zijn meer zaken die mij ergeren hoor, denk aan het dumpen van afval en het illegaal kappen van bomen, maar dit staat toch echt met stip bovenaan mijn lijstje.’’ Hij voegt daar aan toe dat hij ook vanuit het publiek steeds vaker klachten krijgt over de crossers.

cc-foto: Zweer de Bruin

Geef een reactie

Laatste reacties (14)