Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mr Bean maakt beledigen weer legaal

  •  
18-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
107 keer bekeken
  •  
ANP-BeanBlackadder_300.jpg
Groot-Brittannië had tot voor kort een wet die beledigende woorden en gedrag strafbaar stelde
De Britten kunnen dankzij komiek Rowan Atkinson elkaar weer naar hartenlust uitkafferen. Theresa May, minister van Binnenlandse Zaken stemde vandaag in met een aanpassing op de wet openbare orde waarin staat dat het uiten van beledigingen niet langer strafbaar wordt.
Atkinson, ook wel bekend als Mr. Bean leidde al lange tijd een campagne tegen de nieuwe wetgeving. Hij verweet zijn overheid een ‘buitengewoon autoritaire en controlerende maatschappij’ te scheppen. May wijzigde de wet uit vrees dat deze de vrijheid van meningsuiting zou aantasten.
Atkinson is in Groot-Brittannië niet alleen bekend als Mr Bean maar ook als Blackadder die de kunst van het beledigen min of meer heeft uitgevonden. Hij leidde de afgelopen weken campagnegroepen die riepen dat de wet misbruikt werd door ijverige agenten en aanklagers om onder meer christelijke priesters, critici van Scientology, holebi-activisten en zelfs studenten aan te houden.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.