32

Mr. Gay Denmark is ook moslim

Michael Sinan: homoseksualiteit en islam zijn wel verenigbaar

Wat bezielt een homoseksuele moslimman om mee te doen aan een schoonheidswedstrijd? ‘Duidelijk niet om een keer te kunnen paraderen op een runway’, zegt Mr. Gay Denmark, Michael Sinan, in de Huffington Post.

Michael Sinan, een 34-jarige taalwetenschapper, gespecialiseerd in Pashto, Farsi, Urdu (Afghaans, Perzisch, Pakistaans), voelt dat het tijd is om naar voren te komen en te bevestigen dat homoseksualiteit en het islamitische geloof verenigbaar zijn. Volgens Sinan moeten moslims zich aanpassen aan de 21ste eeuw en afscheid nemen van vooroordelen gebaseerd op interpretaties van oude teksten:

“Ik wil zowel aan de gay community als aan moslims laten zien dat er moderne moslims in Denemarken zijn. De media focussen alleen maar op de extremisten, agressieve moslims die leven volgens gewoontes die meer thuishoren in de middeleeuwen. Dat is niet eerlijk. Er zijn velen van ons en de meesten van ons zijn modern. Ik wilde laten zien dat het niet allen mogelijk, maar ook oké is om homo én moslim te zijn.”

Lees meer bij The Huffington Post: Michael Sinan, Mr. Gay Denmark 2012, On Being Out And Proud As A Muslim 

Foto-cc: Comawe

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (32)