Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Mr. Gay Denmark is ook moslim

  •  
25-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
131 keer bekeken
  •  
Flickr_MrGayDenmark_MichaelSinan_Comawe_
Michael Sinan: homoseksualiteit en islam zijn wel verenigbaar
Wat bezielt een homoseksuele moslimman om mee te doen aan een schoonheidswedstrijd? ‘Duidelijk niet om een keer te kunnen paraderen op een runway’, zegt Mr. Gay Denmark, Michael Sinan, in de Huffington Post.
Michael Sinan, een 34-jarige taalwetenschapper, gespecialiseerd in Pashto, Farsi, Urdu (Afghaans, Perzisch, Pakistaans), voelt dat het tijd is om naar voren te komen en te bevestigen dat homoseksualiteit en het islamitische geloof verenigbaar zijn. Volgens Sinan moeten moslims zich aanpassen aan de 21ste eeuw en afscheid nemen van vooroordelen gebaseerd op interpretaties van oude teksten:
“Ik wil zowel aan de gay community als aan moslims laten zien dat er moderne moslims in Denemarken zijn. De media focussen alleen maar op de extremisten, agressieve moslims die leven volgens gewoontes die meer thuishoren in de middeleeuwen. Dat is niet eerlijk. Er zijn velen van ons en de meesten van ons zijn modern. Ik wilde laten zien dat het niet allen mogelijk, maar ook oké is om homo én moslim te zijn.”
Foto-cc: Comawe
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.