Laatste update 11:24
34

Mueller: Barr gaf conclusies FBI-rapport niet goed weer

Speciaal aanklager Robert Mueller heeft eind maart een brief geschreven aan Trump-minister van Justitie William Barr, waarin hij zich beklaagt over de samenvattende memo van vier kantjes, die Barr aan het Amerikaanse Lagerhuis presenteerde als samenvatting van het FBI-onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016. Volgens de Mueller gaf Barr ‘de context, het karakter en de inhoud van het werk van de FBI en haar conclusies’ niet goed weer, aldus de brief die in het bezit is van The Washington Post. Mueller schreef:

Er is nu publieke verwarring over cruciale aspecten van de resultaten van ons onderzoek. Het dreigt een van de centrale doelstellingen waarvoor de speciaal aanklager werd aangesteld, het verzekeren van publiek vertrouwen in de uitkomst van het onderzoek, te ondermijnen.

Mueller riep Barr in de brief op om de inleidingen en samenvattingen van zijn 448 pagina’s tellende rapport onmiddellijk te publiceren en deed zelfs voorstellen voor mogelijke bewerkingen. Het is de vraag wat de Democraten nu gaan doen en of ze bereid zijn alles op alles te zetten om Mueller te laten getuigen in het Lagerhuis. Over de vraag of het in gang zetten van een impeachmentprocedure nu de strategisch beste zet is in de strijd tegen Trump is de partij zeer verdeeld.

Geef een reactie

Laatste reacties (34)