Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Multi-etnische emoji gepresenteerd

  •  
24-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
346 keer bekeken
  •  
emoji_300
Apple reageert op eerdere kritiek dat alle emoticons blank waren
In de nieuwe beta versie van het besturingssysteem OS X die onlangs door Apple werd gelanceerd, is te zien dat de emoticons die je met bijvoorbeeld een whatsapp mee kan sturen, flink zijn vernieuwd.
Het bedrijf reageert daarmee op eerdere kritiek dat ze alleen maar blank waren of juist bestonden uit stereotyperingen van mensen van een andere kleur. De roep om meer verschillende emoticons begon vorig jaar. Zangeres Miley Cyrus viel over de tweet van make-upketen Sephora, waarin het vroeg om meer emoticons met verschillende kleuren nagellak. De huidige nagellakkende vingers emoticon heeft alleen roze nagellak.
emoji_meisjes
“Misschien is het een beter idee donkere huidskleuren toe te voegen in plaats van andere kleuren nagellak?” vroeg de zangeres zich in een tweet af.
Nadat ook andere beroemdheden zich openlijk ergerden aan het gebrek aan diversiteit, besloot MTV blogger Joey Park de hoogste baas van Apple, Tim Cook, een e-mail te sturen met het verzoek meer multiculturele emoticons te maken. Binnenkort zijn ze er in allerlei kleuren en tinten, zodat mensen met verschillende etnische achtergronden zich er in kunnen herkennen. Toch is er ook al kritiek op de nieuwe emoticons. Vooral Aziaten zeggen zich er niet in te herkennen. Zijn Aziaten echt zo geel? En: Het lijkt er op dat ze lijden aan geelzucht, zijn maar een paar van de commentaren.
emoji_vuisten
emoji_people

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.