18

‘Mumbai-achtige aanslag in Europa verijdeld’

Inlichtingendiensten vernietigen met onbemande vliegtuigen Pakistaanse uitvalsbases

Het verhaal lijkt zo uit de thriller Patriot Games geplukt. Vanaf bases in de Verenigde Staten hebben geheim agenten met op afstand bestuurde onbemande vliegtuigen in Pakistan schuilplaatsen vernietigd van terroristen. Een terreurgroep zou daar bezig zijn met de voorbereiding van grootschalige aanslagen op Europa.

Volgens de berichten in de Britse media zou het gaan om aanslagen in de stijl van het bloedbad dat terroristen in 2008 aanrichtten in de Indiase stad Mumbai. Bij een drie dagen durende terreuraanval vanuit onder meer een luxe hotel kwamen minstens 166 mensen om het leven en raakten honderden gewond.

Europese inlichtingendiensten zinspelen al langer op de mogelijkheid van een dergelijk aanslag. Gisteren nog werd voor de tweede keer in vrij korte tijd, in allerijl de Eiffeltoren ontruimd uit vrees voor een aanslag. Een speurtocht leverde overigens niets op.

Maandag werden bij een vanuit de VS geleide operatie met onbemande vliegtuigen nog vier verdachte terroristen gedood in Pakistan.

The Guardian: ‘Mumbai-style’ terror attack on UK, France and Germany foiled

De Volkskrant: ‘Aanslagen in West-Europese steden verijdeld’

Geef een reactie

Laatste reacties (18)