Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Musea stillen honger naar kunst via Voedselbank

  •  
28-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
494049_58416333.jpg
Klanten van Voedselbank nu welkom in theater èn musea
Het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum hebben zich aangesloten bij de Voedselbank Cultuur. De drie onlangs heropende musea gaan maandelijks toegangskaarten uitdelen bij de uitgiftepunten van de voedselbank in Amsterdam.
Directeur Axel Rüger van het Van Gogh Museum zegt het belangrijk te vinden om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor geïnteresseerden die zelf niet de mogelijkheid hebben musea te bezoeken. Hij denkt dat dit initiatief de drempel voor museumbezoek zal verlagen, en hoopt op navolging.
De Voedselbank Cultuur is een initiatief van theatergroep Orkater. Sinds eind vorig jaar kunnen klanten van de Voedselbank bij veel theaters op de dag van de voorstelling terecht voor de onverkochte plaatsen. Op die manier hopen de initiatiefnemers dat ook minder draagkrachtigen in contact komen met kunst en cultuur. Inmiddels hebben meer dan 60 theaters en theatergezelschappen zich aangesloten bij het initiatief.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.