Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Museum bedekt blote voetballers na protest

  •  
17-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
366 keer bekeken
  •  
nacktemänner300.jpg
Reactie op blote mannen zo hevig dat museum vreesde voor veiligheid bezoekers
Het Weense Leopold Museum heeft zo’n 180 grote affiches met daarop drie naakte voetballers laten kuisen, zo meldt het AD woensdag. Het museum laat de geslachtsdelen van de spelers afdekken nadat een storm van protest was opgestoken.
RTEmagicC_Leopold_Sujet_Nackte_Post.jpg
Het gaat om een reproductie van een kunstwerk van het Franse duo Pierre & Gilles, getiteld ‘Vive la France’. Het Leopold Museum gebruikte de afbeelding om reclame te maken voor de expositie ‘Nackte Männer’ (‘Naakte mannen’) die toont hoe het naakte mannelijk lichaam in de loop van de geschiedenis is afgebeeld. De reacties waren van dien aard, dat het museum voor de veiligheid van de bezoekers vreesde.
RTEmagicC_wien_300.jpg
Uit voorzorg worden de genitaliën nu verstopt onder een papieren band. “We zijn niet echt blij met de situatie. Je hoopt altijd dat we vooruitgang hebben geboekt, dat we nu in de 21ste eeuw zijn”, sprak een woordvoerder van het museum dinsdag. ( video lokale zender d.d. 9 oktober over tentoonstelling vanaf 21’30”)
Het museum staat hierin niet alleen. Ook de brandweer van Wenen wil het mannelijke schoon niet verbergen en gaat naakt voor een kalender van 2013.
naaktebrandweer
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.