Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Na voedselbank is er nu medicijnenbank

  •  
01-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1846 keer bekeken
  •  
Flickr_Pillen_Chuckumentary_300.jpg
'Steeds meer mensen vallen tussen wal en schip, vooral doordat allerlei medicamenten niet meer worden vergoed', zegt coördinator Amsterdamse voedselbank
Na de voedselbank komt er in Amsterdam nu ook een medicijnenbank. Mensen met weinig geld zullen hier gratis of goedkope medicijnen kunnen krijgen. Het is een initiatief van enkele kerken, artsen en de Voedselbank in de Amsterdamse binnenstad.
“Steeds meer mensen vallen tussen wal en schip, vooral doordat allerlei medicamenten niet meer worden vergoed”, zegt coördinator Annemiek van Bemmelen van de Voedselbank n het NRC Handelsblad van donderdag.
De initiatiefnemers beginnen met een medicijnenfonds, dat onlangs is opgericht. Ze zoeken ook naar mogelijkheden overtollige medicijnen in te zamelen en alsnog te gebruiken.
Het medicijnenfonds vergoedt medicijnen voor onder anderen illegalen, daklozen, onverzekerde immigranten uit bijvoorbeeld Oost-Europa en mensen met een kleine uitkering. Een arts van Kruispost, een hulporganisatie voor daklozen, schrijft een recept uit en het fonds voorziet dit van een stempel. Met dit recept kan de patiënt medicijnen halen bij een apotheek in het centrum.
Lees hier meer
Foto: Flickr CC Chuckumentary

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.