47

Na voedselbank is er nu medicijnenbank

'Steeds meer mensen vallen tussen wal en schip, vooral doordat allerlei medicamenten niet meer worden vergoed', zegt coördinator Amsterdamse voedselbank

Na de voedselbank komt er in Amsterdam nu ook een medicijnenbank. Mensen met weinig geld zullen hier gratis of goedkope medicijnen kunnen krijgen. Het is een initiatief van enkele kerken, artsen en de Voedselbank in de Amsterdamse binnenstad.

“Steeds meer mensen vallen tussen wal en schip, vooral doordat allerlei medicamenten niet meer worden vergoed”, zegt coördinator Annemiek van Bemmelen van de Voedselbank n het NRC Handelsblad van donderdag.

De initiatiefnemers beginnen met een medicijnenfonds, dat onlangs is opgericht. Ze zoeken ook naar mogelijkheden overtollige medicijnen in te zamelen en alsnog te gebruiken.

Het medicijnenfonds vergoedt medicijnen voor onder anderen illegalen, daklozen, onverzekerde immigranten uit bijvoorbeeld Oost-Europa en mensen met een kleine uitkering. Een arts van Kruispost, een hulporganisatie voor daklozen, schrijft een recept uit en het fonds voorziet dit van een stempel. Met dit recept kan de patiënt medicijnen halen bij een apotheek in het centrum.

Lees hier meer

Foto: Flickr CC Chuckumentary

Geef een reactie

Laatste reacties (47)