19

Naakte clowns jagen preutse Palestijnen in de gordijnen

Spaanse actievoerders bieden excuses aan na bloot protest bij Muur

Een ludiek protest van Spaanse actievoerders tegen het Israëlisch beleid heeft de woede gewekt van… Palestijnen. De rebelse clowns van Pallasos en Rebeldía ontkleedden zich voor de beruchte Muur tussen Israël en Palestina om te laten zien dat het om mensen gaat. Dat viel niet in goede aarde bij preutse moslims.


Festiclown · Día 6Bij de actie zelf gebeurde er niets. De Spanjaarden protesteren vaker naakt bij Muren die volkeren scheiden, zoals in Marokko en West-Sahara. Maar toen de groep foto’s van de actie op Facebook zette, maakten die boze reacties los onder preutse moslims. Die zagen het protest meteen weer als aanval op hun geloof, een favoriete klacht van dit soort zeloten. Andere moslims daarentegen vonden het daarentegen een gepast protest tegen de onmenselijke muur.

Israëlische media pikten de ophef op social media – natuurlijk – gretig op en de Spanjaarden voelden zich genoodzaakt hun excuses aan te bieden aan de eventueel ‘gekwetsten’. Overigens verliep het bezoek van de groep aan Palestina prima en hadden de Palestijnse kinderen er veel plezier mee.

Geef een reactie

Laatste reacties (19)