Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Naaktzwemmen in ijskoud water om te ontspannen

  •  
21-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
926 keer bekeken
  •  
ijs.png
Kunstenaar Natasha Brooks maakt documentaire over zwemsessies in de bergmeren van Wales
In deze tijden van hectiek, angst en onzekerheid kan iedereen wel een moment voor zichzelf gebruiken. De Britse kunstenaar Natasha Brooks heeft een documentaire gemaakt over haar manier van ontspannen: het zwemmen in ijskoude wateren in het noorden van Wales.
In de korte film Bluehue zie je hoe Brooks, ook professionele zwemmer, door de wateren van Snowdonia glijdt. Ondanks de bijtende kou en de zichtbare rillingen omschrijft de kunstenaar het zwemmen als een meditatieve ervaring.
In de winter kan het een flinke uitdaging zijn om in het water te stappen, maar de sensatie van de kou op je huid verdringt alle gedachten waardoor je de ruimte krijgt om het moment volledig te waarderen. Mensen gaan de bergen in voor ruimte en afzondering, ver weg van de drukke wereld. En met elk kledingstuk dat ik uittrek, voel ik me vrijer en vrijer. Voor mij voelt het puur, natuurlijk en goed.’
Hoewel het ijskoude water misschien niet voor iedereen zo aanlokkelijk is als voor Brooks, zorgen de cinematografische beelden alleen al voor een ontspannend effect.  Bluehue won afgelopen week op het filmfestival BANFF Mountain Film & Book Festival de  Women In Mountain Adventure award. 

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.