Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Napster-oprichter Sean Parker vernielde natuurgebied

  •  
04-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
91 keer bekeken
  •  
sean_300.jpg
2,5 miljoen dollar schadevergoeding na huwelijksfeestje in reservaat ... Legendarische muziekdienst na 15 jaar legaal in Nederland
Sean Parker, de man die de muziekindustrie op de knieën dwong met de oprichting van Napster en later topman bij Facebook werd, moet 2,5 miljoen dollar schadevergoeding betalen voor het vernielen van natuur.
De internetmiljardair liet ter gelegenheid van zijn huwelijk een filmset-achtig decor bouwen in Big Sur, het beroemde natuurgebied aan de Californische kust. Voor de party die plaatsvond op het terrein van een luxueus kuuroord was geen vergunning aangevraagd. Zo werd er een waterval gebouwd bij een stroom die het leefgebied is van een bedreigde forellensoort.
6257084920_3ebdeb4a39
Parker , die in de bioscoophit The Social Network werd gespeeld door Justin Timberlake, heeft volgens de natuurbeschermers volledig meegewerkt nadat hij op het illegale karakter van zijn 10 miljoen dollar kostende huwelijksfeest werd gewezen.
De downloadservice Napster, die in 1999 mede door Parker werd gelanceerd, komt na bijna 15 jaar wachten alsnog legaal naar Nederland. De dienst draait niet meer om peer-to-peer downloaden, destijds inzet van een hevige juridische strijd, maar om streamen en gaat de concurrentie aan met bedrijven als Spotify.
cc-foto:  JD Lasica

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.