Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nationaal Hitteplan in werking gesteld

  •  
23-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
9342859060_e14d96171f_o

© cc-foto-: David van der Mark

Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) heeft het Nationaal Hitteplan geactiveerd omdat het de komende dagen erg warm wordt en ’s nachts nauwelijks afkoelt. Het plan moet voorkomen dat er onder kwetsbare groepen zoals ouderen, mensen met overgewicht en chronisch zieken slachtoffers vallen. Hitte is niet de enige bedreiging voor de gezondheid, door de weersomstandigheden neemt ook de smog toe. Het RIVM adviseert mensen met ademhalingsproblemen aan het einde van de middag en in de vroege avond binnen te blijven.
Verder gelden de volgende adviezen:
– Voldoende drinken; – Dunne kleding dragen die wel enige bescherming biedt tegen verbranding door de zon; – Zonnebrandcrème aanbrengen op de huid; – In de schaduw blijven; – Lichamelijke inspanning in de middag beperken; – Houd de woning koel door tijdig gebruik van zonwering, ventilator of airconditioning; – Let extra op mensen in je omgeving die zorg nodig hebben.
De komende dagen schommelt de temperatuur rond de 30 graden.

Meer over:

gezondheid, leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.