22

Nationale Nederlanden reserveert kwart miljard voor bonussen

Verzekeraar zet alvast 240 miljoen euro aan aandelen opzij om bonussen te kunnen uitkeren aan bedrijfstop

Nationale Nederlanden heeft bij de beursgang van afgelopen week 3 procent van de ruim 350 miljoen aandelen maximaal gereserveerd voor het uitkeren van bonussen, dat meldt NRC Handelsblad vandaag.

Als dat allemaal terecht zou komen bij het hoogste personeel, dan zouden zij ongeveer 2,4 miljoen euro per persoon toucheren. Verwacht wordt echter dat een deel van de aandelen zal worden gebruikt voor een ‘spaarprogramma’ voor ‘gewone’ medewerkers. Ook zal een deel opgaan aan het uitkeren van in het verleden toegekende bonussen.

Toch zou het bedrag per persoon nog weleens veel hoger uit kunnen vallen, omdat de waarde van het pakket is gebaseerd op de aandelenprijs nú. Als de koers van het aandeel stijgt, dan wordt de bonus weer hoger. Het bedrijfstop van Nationale-Nederlanden, inmiddels NN Group geheten, krijgt daarnaast ook nog een contante bonus uitgekeerd, die meestal even hoog is als de aandelenbonus. Over hoeveel jaar het geld en die aandelen worden uitgesmeerd, is niet bekend. Volgens een woordvoerder zou echter op een periode van meer dan vijf jaar moeten worden gerekend.

cc-foto: epSos .de

Geef een reactie

Laatste reacties (22)