Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nationale ombudsman start onderzoek preventief fouilleren

  •  
17-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
fouilleren300.jpg
Onderzocht wordt vooral hoe de politie mensen selecteert bij het fouilleren
De Nationale ombudsman is samen met de ombudsmannen van Rotterdam en Amsterdam een onderzoek gestart naar de manier waarop de politie preventief fouilleert.
Op de website van de ombudsman kan iedereen zijn positieve en negatieve ervaringen met preventief fouilleren melden. Volgens de Nationale ombudsman moeten gemeenten, politie en justitie aandacht geven aan de manier waarop het preventief fouilleren wordt uitgevoerd.
Wanneer er bijvoorbeeld grote evenementen plaatsvinden waar er kans is op ongeregeldheden, kan een burgemeester een veiligheidsrisico gebied uitroepen. Daar mag de politie dan controleren op wapenbezit. Preventief fouilleren zou een positieve bijdrage moeten leveren aan het veiligheidsgevoel. De Nationale ombudsman onderzoekt nu de manier waarop het fouilleren wordt uitgevoerd. Zo is een vraag bijvoorbeeld hoe de politie de mensen selecteert bij het fouilleren.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.