25

Natuur is te populair

Natuurmonumenten raadpleegt leden voor oplossingen ... Mogelijk betaald parkeren in de bossen

Er is in Nederland te weinig natuur waar te veel Nederlanders dol op zijn. Dat leidt er toe dat het druk wordt in de natuurgebieden met als gevolg onder meer verstoringen en conflicten tussen bezoekers. Natuurmonumenten wil daar iets aan doen.


De NOS schrijft:

De vereniging krijgt de laatste jaren steeds meer klachten over ruzies tussen gebruikers in de 355 natuurgebieden. Volgens Natuurmonumenten komt dat doordat steeds meer mensen van minder gebied gebruik moeten maken. Er zijn op de paden in natuurgebieden bijvoorbeeld conflicten tussen wandelaars en mountainbikers. Ook storen veel mensen zich aan loslopende honden. De honden zorgen voor meer problemen, zo jagen ze achter reeën aan en verstoren ze broedvogels.

Via een enquête wil Natuurmonumenten ideeën verzamelen om de problemen aan te pakken. Naast te veel belangstelling kampt de natuurorganisatie ook met teruglopende inkomsten. Daarom wordt met het idee gespeeld parkeergeld te heffen bij de bezoeken aan natuurgebieden. Uit de ledenraadpleging moet duidelijk worden of daar steun voor bestaat. Als onderdeel daarvan worden in heel Nederland debatavonden georganiseerd.

Lees ook de opinie van boswachter André Donker: De natuur staat onder druk

Geef een reactie

Laatste reacties (25)