9

Natuurwonder verrast Nieuw Zeeland

Keizerpinguïn Happy Feet kon alvast een duik nemen in écht ijswater

Nieuw Zeeland krijgt de natuurwonderen voor zijn kiezen. Het land dat in het voorjaar nog overspoeld raakte door een overstroming heeft nu te maken met hevige sneeuwval. Een gebeurtenis die maar eens in de 50 jaar voorkomt, volgens de Nieuw Zeelandse weerman Peter Kreft. Roy Tierney legde een sprookjesachtig tafereel vast in Wellington waar volwassenen dromerig naar de lucht staren en kinderlijk lachen richting de camera van hun smartphone.

Snow on Cuba Mall in central Wellington (HD) from Ro Tierney on Vimeo.

De voorbereidingen voor een nog zwaardere sneeuwstorm zijn inmiddels getroffen. Later deze week gaat het nog harder vriezen. De mensen in Wellington moeten er rekening mee houden dat elektriciteit en andere voorzieningen kunnen uitvallen. De luchthavens van Christchurch, Dunedin en Queenstown zijn maandagochtend gesloten. De temperatuur bereikte op sommige plekken een recordminpunt van vier graden beneden Celsius.

Ondanks de schade die de barre weersomstandigheden met zich meebrengt, lijkt één bewoner van Nieuw Zeeland blij te zijn met de sneeuw. Keizerpinguïn Happy Feet werd vanochtend door zijn dierenverzorger blootgesteld aan weersomstandigheden waar hij zich in thuis moet voelen. Hij had even een duwtje nodig, maar zwom toen enkele minuten is het waterbassin van de dierentuin. “Hij was er niet heel gek op”, zegt woordvoerder Kate Baker tegen het Duitse Persagentschap. “Zwemmen is voor pinguïns geen noodzakelijke bezigheid voor vermaak en zijn bassin lijkt ook niet op de zee.”

Een aantal maanden geleden spoelde Happy Feet aan, zo’n 3000 kilometer van zijn natuurlijke habitat. Over een maand wordt hij naar naar Campbell Island gebracht, 630 kilometer richting het zuiden, waar hij samen met andere pinguïns kan leven. Volgens de dierenarts is hij er klaar voor. Zijn duik in de dierentuin bewijst dat zijn vacht waterdicht is waarmee hij klaar is om de natuur in te gaan.

The Sydney Morning Herald: New Zealand shivers through big chill

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (9)