31

Nauwelijks controle op declaraties Europarlementariërs

Nagenoeg geen controle op declaraties ... Per maand kan Europarlementariër 4.299 euro declareren

Leden van het Europarlement kunnen nagenoeg zonder controle declareren wat ze willen. Volgens Nederlandse parlementsleden hoeft niemand zijn declaraties te declareren. Per maand is er alleen een maximumbedrag dat gedeclareerd mag worden aan kantoorkosten en catering tijdens vergaderingen: 4.299 euro.

Europarlementariër Van Dalen (ChristenUnie) zegt in het AD dat hij een verbaasde reactie kreeg toen hij zijn bonnetjes voor nieuwe bureaus indiende. Je wordt nog net niet uitgelachen als je aankoopbonnen overlegt, zeggen anderen.

Per maand verdienen Europarlementariërs zo’n 8000 euro per maand. De declaraties van 4.299 euro komen daar nog bovenop en 300 euro voor iedere dag dat hij of zij aanwezig is in het parlement.

Controle is volgens het Europees Parlement niet te doen. “Als we elk individueel bonnetje moeten controleren, ook in het cyrillisch en Grieks, kost dat meer dan het oplevert.” NOS meldt dat de PvdA, D66, ChristenUnie en SP geld terugstorten. De PVV beperkt zich tot een vergoeding van 400 euro. Het CDa, de VVD en de SGP geven geen inzage in hun declaratieboekhouding.

Geef een reactie

Laatste reacties (31)