9

NAVO: grootschalige internetaanvallen uit China gaande

Alleen al tegen VS 1,6 miljard hackpogingen per maand 

Binnen de Navo en EU circuleren ernstige waarschuwingen voor een toenemende oorlog die vanuit China tegen Westerse bronnen wordt gevoerd. De Chinese infiltratie in computersystemen van zowel Navo als EU heeft tot beperkingen in het netwerkgebruik geleid uit angst dat geheime intlichtingengegevens kwetsbaar zijn.

lDe Britse krant The Times meldt dat er volgens een Amerikaanse overheidsonderzoek nu maandelijks naar schatting 1,6 miljard pogingen worden gedaan om binnen te dringen in Amerikaanse overheidssystemen. Bij de Navo gaat het zowel om aanvallen bedoeld om systemen uit te schakelen als zorgvuldig opgezette ‘phishing-attacks’ waarbij geprobeerd wordt gericht gevoelige informatie te pakken te krijgen. In Groot-Brittannie is inmiddels een speciale unit opgezet binnen het Government Communications Headquarters die deze maand actief wordt.

Volgens experts is Europa kwetsbaarder op dit gebied dan de Verenigde Staten. 

Eerder dit jaar ontstond een rel omdat duidelijk werd dat Chinese hackers de systemen van Google waren binnengedrongen en informatie hadden bemachtigd over dissidenten.

 The Times: Cyberwar declared as China hunts for the West’s intelligence secrets

cc-foto: randomwire

Geef een reactie

Laatste reacties (9)