21

‘Navo inzetten tegen ebola’

Ex-Navo topman Jaap de Hoop-Scheffer, Lubbers en andere internationale oud-politici pleiten voor ingrijpen

De Navo moet zich in de strijd tegen ebola storten. De internationale militaire verdragsorganisatie beschikt als enige over de mensen en middelen om de gevreesde ziekte in West-Afrika effectief te bestrijden. Dat stelt een groot aantal oud-politici in een brief aan de nieuwe secretaris-generaal van de Navo Jens Stoltenberg.

De VN heeft wel de wil maar niet de middelen om de ziekte terug te dringen, humanitaire organisaties kampen met een tekort aan mensen en middelen. De Navo daarentegen beschikt over een heel arsenaal aan middelen en mensen om in te zetten tegen de ziekte. De organisatie is als geen ander in staat transporten te verzorgen in lastig te bereiken gebieden en beschikt zelfs over complete varende ziekenhuizen. De ondertekenaars van de open brief wijzen er op dat de Navo vaker is ingezet bij humanitaire rampen, zoals in Pakistan na de aarbeving van 2005.

Jaap de Hoop Scheffer, SDA co-president and former NATO Secretary GeneralOnder de ondertekenaars van de brief, die deze week werd verstuurd, bevinden zich ex-premier Ruud Lubbers en oud ministers als Jaap de Hoop Scheffer, Laurens Jan Brinkhorst en Hans van den Broek. 

Open Letter to NATO Secretary General Jens Stoltenberg

Geef een reactie

Laatste reacties (21)