Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

NAVO zet corrupte Britse ex-minister aan de kant

  •  
24-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hoon_300.jpg
Hoon bleek zichzelf te verhuren als lobbyist
De Britse oud-minister van Defensie Geoff Hoon moet zijn functie bij de NAVO neerleggen. Hoon maakt deel uit van een denktank. Secretaris-generaal Rasmusse besloot dat naar aanleiding van schokkende onthullingen door het Britse tv-programma Dispatches over corrupte praktijken van Hoon en andere politici.
Medewerkers van Dispatches deden zich undercover voor als Amerikaanse lobbyisten en onderzochten of politici te koop waren. Dat bleek bij Hoon en twee andere oud-ministers inderdaad het geval. Een van hen omschreef zichzelf zelfs als ‘een taxi die te huur is’. Voor een paar duizend pond per dag wilde hij wel zijn lobby-diensten verlenen aan het fictieve bedrijf. In totaal toonden vijftien politici zich bereid tegen betaling ordinair lobby-werk te willen doen. Labour heeft de politici geschorst. Volgens Rasmussen vertegenwoordigt Hoon daarmee dus ook niet meer zijn regering en moet hij weg.
Bekijk de  beelden  van Dispatches waar Hoon zich te koop aanbiedt.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.