11

NBA schorst racistisch clubbaas voor het leven

Donald Sterling krijgt ook boete van 2,5 miljoen dollar van de Amerikaanse basketbalbond

De Amerikaanse basketbalbond NBA heeft de eigenaar van de Los Angeles Clippers, Donald Sterling, voor het leven verbannen na diens racistische uitlatingen. Hij krijgt ook een boete van 2,5 miljoen dollar. Dat meldt het AD bij monde van NBA-commissaris Adam Silver.


Afgelopen week ontstond ophef over de eigenaar van de Amerikaanse basketbalclub LA Clippers. In een uitgelekt geluidsfragment was te horen hoe Sterling zijn vriendin vertelt dat ze zich niet moet inlaten met zwarte Amerikanen. Hij deed dit nadat zijn vriendin, zelf ook Mexicaans en Afro-Amerikaans, een foto met Magic Johnson op Instagram had geplaatst. Sterling:

Je kan met zwarte mensen naar bed gaan. Je kan ze meenemen. Je kan doen wat je wil. Het enige dat ik van je vraag is dat je het niet promootte… En dat je ze niet meeneemt naar mijn wedstrijden.

Na deze uitlatingen zegden 20 sponsors hun overeenkomst met de ploeg op, aldus het AD. Nu heeft ook de basketbalbond geoordeeld dat Sterlings taal niet door de beugel kan. Hij mag nooit meer een wedstrijd bijwonen.

Geef een reactie

Laatste reacties (11)