Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederland Bekent Kleur baalt van moskee-advocaten

  •  
25-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
154 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Omstreden advocaten kaapten zittting
Er heerst verdeeldheid onder de groep zogeheten benadeelden die rechtszaak tegen Geert Wilders hebben aangezwengeld. Voor het hernieuwde proces zullen ze hun tactiek wijzigen om een sterker blok te vormen, meldt dagblad de Metro. Het optreden van enkele advocaten van de benadeelden heeft veel kritiek gekregen. Zo zouden ze zich emotioneel en niet juridisch sterk hebben gemaakt.
Danen en Rabbae worden vertegenwoordigd door advocaten Ties Prakken en Michiel Pestman. Zij representeren de stichtingen Nederland Bekent Kleur, Landelijk Beraad Marokkanen, Turkse Arbeidersvereniging Nederland en MAAPP (Arubaans-Antilliaanse stichting). Steijnen en Enait op hun beurt vertegenwoordigen een andere groep en zijn advocaten voor de Beweging tot Herstel van het Respect, een organisatie van moskeeën. Naar nu blijkt hebben de advocaten van de twee partijen ‘benadeelden’ geen enkel contact met elkaar.
Danen en Rabbae verklaren tegenover Metro:
Deze twee mannen kwamen de zesde zittingsdag ineens de rechtszaal binnen en namen het woord. Daar wisten wij niets van. Over onze eigen advocaten zijn we wel zeer tevreden […] Wij hebben geen behoefte aan slecht voorbereide mensen die meer schaden dan goed doen.
Nu de zaak tegen Wilders helemaal over moet willen de aanklagers een nieuwe koers varen. Danen en Rabbae willen dat de groep aanklagers groter wordt. Ze roepen kerken, vakbonden en migrantenorganisaties op zich bij de benadeelde partijen te voegen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.