Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederland biedt VS ontwikkelingshulp

  •  
28-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fietsers300.jpg
[Video] 'Fietspaden zijn wegen bedoeld voor fietsers'
Een team van Nederlandse ‘fietsexperts’ heeft in vier Amerikaanse steden, waaronder San Francisco, een serie workshops gegeven. Doel van de lessen: De Verenigde Staten helpen met het ontwikkelen van ‘fietspaden’. Amerika heeft Nederland om hulp gevraagd omdat Nederland al jaren hét gidsland is wat betreft de tweewieler.
Amerika bevindt zich, volgens Leah Shahum van de San Francisco Bicycle Coalition, waar Nederland zich veertig jaar geleden bevond: Het aantal auto’s groeit gestaag, terwijl het aantal fietsers daalt. De bedoeling is iedereen in het land massaal op de fiets te krijgen, maar voor het zover is moet er wel het één en ander veranderen. Het filmpje is bedoeld om te enthousiasmeren, maar ook te informeren over ‘fietspaden’ en andere praktische zaken die ervoor hebben gezorgd dat de ruim 16 miljoen bewoners van ons vlakke land zo’n 18 miljoen fietsen bezitten.
Blokje om?: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.