Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederland dreigt Russische LHBT-activist uit te zetten

  •  
29-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
110 keer bekeken
  •  
KirillKhattoev

© Screenshot: NOS

Afgelopen zomer liep de Russische LHBT-activist Kirill Khattoev nog voorop in de Pride Walk die in het teken stond van de vermoorde Russisch activiste Yelena Grigorjeva, met wie hij bevriend was. Nu dreigt hij Nederland te moeten verlaten. Over twee weken is Khattoev, die wegens bedreigingen uit Rusland vluchtte, uitgenodigd voor een gesprek bij de Dienst Terugkeer & Vertrek. Dat schrijft het Amsterdamse GroenLinks-gemeenteraadslid Tirza de Fockert op Twitter.
Dinsdag dient in Groningen nog wel de zaak van Khattoev tegen de afwijzing van zijn asielverzoek door de IND. Volgens de immigratiedienst loopt Khattoev in Rusland geen gevaar – zeker niet als hij stopt met actievoeren.
Astrid Oosenbrug, voorzitter van COC Nederland en voormalig Tweede Kamerlid voor de PvdA, meent dat de Russische asielzoeker wel degelijk reden heeft om zich grote zorgen te maken over zijn veiligheid. “Ik heb de dreigvideo’s gezien en de haat van de Russen gehoord.” Ook in het asielzoekerscentrum is Khattoev aangevallen.
Foto: screenshot NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.