Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederland droogt uit

  •  
24-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
83 keer bekeken
  •  
NL_droog_300.jpg
Kamer wil debat … Buitenlandse buien mijden Nederlandse hemel
Nederland is in hoog tempo aan het verdrogen. Volgens het KNMI is het zelfs nooit eerder zó droog geweest. Een paar fikse regenbuien zijn niet meer in staat het watertekort te compenseren. De Tweede Kamer wil een debat met staatssecretaris Atsma van Milieu. Wat denkt hij te gaan doen aan het probleem?
De giftige Blauwalg duikt op in het zwemwater, de dijken verpulveren, de vogeltrek kampt met storingen en tuinbezitters zien hun bezit onder hun ogen verschrompelen. Om maar een paar gevolgen te noemen van de droogte die Nederland al weken tart. De Tweede Kamer wil op initiatief van CDA-dissident Ad Koppejan dat de regering in actie komt, schrijft Trouw.
Kamervoorzitter Gerdi Verbeet moet nog een gaatje in de vergaderagenda vinden, maar vooruitblikkend op de toekomstige discussie stelde Koppejan nu al wat vragen. Zo wil hij weten wat Atsma heeft gedaan om de gevolgen van de droogte, zoals het scheuren van dijken, te voorkomen. Ook wil hij weten welke crisismaatregelen kunnen worden genomen en waarmee burgers rekening mee moeten houden als de droogte nog langer aanhoudt. Andere Kamerleden vroegen alvast om inzicht in het budget van de CDA-bewindsman om droogteproblemen tegen te gaan.
RTEmagicC_droog_620_349.jpg
cc-foto: Frans Schouwenburg

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.