Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederland: Facebook en Twitter moeten jihadsites verwijderen

  •  
18-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
twitvlag.jpg
Nederland vraagt social media-bedrijven en providers om eigen regels voor het plaatsen van berichten en sites na te leven
Internetproviders en social media zoals Facebook en Twitter zouden uitingen van gewelddadige jihadisten moeten verwijderen, daarom is aan deze bedrijven gevraagd om de eigen regels voor het plaatsen van berichten en sites na te leven. Dat heeft de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), Dick Schoof, gezegd in Nieuwsuur. Volgens Schoof zouden de bedrijven bereid zijn om hierover te praten.
Schoof sprak in Nieuwsuur ook in meer detail  over Nederlandse Syriëgangers. Inmiddels is bekend dat meer dan 100 mensen vanuit Nederland naar Syrië zijn gereisd om daar te vechten en dat er ongeveer 30 weer zijn teruggekeerd. Volgens Schoof zijn 14 Nederlandse Syriëgangers overleden.
Driekwart van de Syriëgangers uit Nederland zou ook de Marokkaanse nationaliteit hebben, een klein deel is van Turkse afkomst en de rest bestaat uit Nederlanders die zich tot de islam hebben bekeerd, aldus de NCTV. 28 paspoorten van mensen die op het punt stonden naar Syrië te gaan zijn ingenomen en er zijn ongeveer 20 uitkeringen stopgezet.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.