Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederland grootste klimaatverzieker van Europa

  •  
03-12-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
270 keer bekeken
  •  
klimaat_300.jpg
Internationale index CCPI: Nederland presteert 'zeer slecht' ... Schoolvoorbeeld van effect klimaatvijandig beleid
De CCPI, een internationale index die in kaart brengt hoe landen presteren bij de bestrijding van klimaatverandering, toont dat Nederland uitermate slecht presteert. Nederland zakt in de index van 2013 ‘dramatisch’ naar een 49e plaats, lager dan notoire milieuvervuilers landen als Polen en Griekenland. De Index die wordt samengesteld door Germanwatch en Climate Action Network (CAN) Europe onderzoekt 58 landen met de hoogste broeikasgasuitstoot ter wereld.
Terwijl de top tien van de index grotendeels bestaat uit Europese landen die wereldwijd de beste inspanningen leven om klimaatverandering tegen te gaan, presteert Nederland aanzienlijk onder het gemiddelde. Nederland behoort met Griekenland en Turkije tot de landen die “een lange weg te gaan hebben”:
Het voorbeeld van Nederland toont dat een land drastisch terrein verliest als negatief klimaatbeleid op den duur effect gaat hebben op de uitstoot en efficiëntie.
Het is voor de tweede keer op rij dat Nederland dramatisch zakt in de index. De opstellers van de CCPI zien als lichtpuntje dat er een nieuwe regeringscoalitie is en hopen dat het kabinet de trend weet te keren. Denemarken, Zweden en Portugal scoren het best. Het is de achtste keer dat de index wordt samengesteld. De hoogste drie posities zijn leeg gelaten omdat geen enkel land de maatregelen neemt die noodzakelijk zijn om de opwarming van de planeet onder de 2 graden celsius te houden.
RTEmagicC_index_582.jpg
Index: Nederland staat op de 49e plaats
RTEmagicC_indexb_255.png
cc-foto: Gumuz

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.