38

‘Nederland Helpt Haïti’ op één na succesvolste actie sinds 1988

Minister Koenders: 'Hulde aan het Nederlandse volk'

De televisie en radio-actie die de publieke omroep in samenwerking met de commerciële zenders heeft gehouden voor hulp aan Haïti heeft ruim 41 miljoen aan giften opgeleverd. Het bedrag wordt door de Nederlandse overheid verdubbeld tot 83.448252 euro.


Aan de actie namen tal van Bekende Nederlanders deel die aan de telefoon de giften noteerden van gevers. Opvallende deelnemers aan het telefoonpanel waren onder meer prinses Margriet, PVV-leider Geert Wilders en voormalig DSB-eigenaar Dirk Scheringa.

Aan de tv-avond ‘Nederland helpt Haïti’ die werd gepresenteerd door Linda de Mol, Jeroen Pauw en Beau van Erven Dorens werkten tal van artiesten belangeloos mee, vaak in opvallende combinaties. Een van de hoogtepunten was een duet tussen actrice Carice van Houten en Dinand Woesthoff met de band Kane. 

RTL biedt een overzicht van de totaalbedragen aan giften die zijn ingezameld bij acties sinds 1988. De laatste grote tv-actie was die voor de tsunami-slachtoffers in 2005 en leverde 110 miljoen met uiteindelijk een totaalbedrag aan gfiten van 208 miljoen euro. Voor Kosovo werd in 2000 met een tv-uitzending 42 miljoen opgehaald. Naar verwachting zal het bedrag voor Haïti nog verder oplopen en de opbrengst van de Kosovo-actie overstijgen.

Geef een reactie

Laatste reacties (38)