4

Nederland helpt miljoenen Aziaten met biogas

Zo'n drie miljoen Aziaten in acht landen profiteren van nieuwe vorm van energiewinning

Bijna drie miljoen Aziaten in acht verschillende landen hebben met hulp van onder meer ontwikkelingsorganisatie SNV in Den Haag, toegang tot duurzame energie in de vorm van biogas. Lokale organisaties bouwen onder begeleiding biogasinstallaties en voorzien regio’s met een gebrek aan toegang tot schone, betaalbare en betrouwbare energievoorzieningen, zo van energie. Dat meldt Trouw.

Het gas wordt gebruikt voor verlichting en om mee te koken. Het wordt gewonnen door mest te vergisten.

Op het congres Empowering Progress, over energieoplossingen voor ontwikkelingslanden, maakte SNV bekend dat inmiddels bijna drie miljoen Aziaten geholpen worden. Op het congres werden verder nieuwe ideeën getoond, maar ook werden financiers, hulporganisaties en bedrijven die iets doen, of gaan doen, met duurzame energie voor ontwikkelingslanden samengebracht.

SNV laat weten:

Nederlandse expertise op het gebied van duurzame energie is groot en slimme initiatieven om duurzame energie in ontwikkelingslanden te bevorderen zijn talrijk […] Het gebrek aan toegang tot schone, betaalbare en betrouwbare energievoorzieningen staat dan ook hoog op de internationale agenda.

In acht landen (Cambodja, Nepal, Vietnam, Laos, Bangladesh, Pakistan, Indonesië en Bhutan) zijn inmiddels meer dan een half miljoen biogas-units gebouwd.

Trouw (betaalde editie): Miljoenen Aziaten profiteren van duurzame projecten met biogas

Geef een reactie

Laatste reacties (4)