Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederland in top vijf meest leefbare landen ter wereld

  •  
25-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
183 keer bekeken
  •  
Holland.jpg
Vierde in top tien … Nederland geroemd om rechtvaardigheid en gelijkheid tussen man en vrouw
Nederland is het vierde meest leefbare land op de wereld. Dat concluderen TIME Magazine en 24/7 Wall Street. Alleen landen als Zwitserland (3), Australië (2) en Noorwegen (1) gingen Nederland voor. In het artikel krijgt Nederland vooral lof vanwege de hoge rechtvaardigheid en het grote aantal vrouwelijke politici in ons parlement.
TIME en 24/7 Wall Street baseerden zich op cijfers van de VN Human Development Index, het bruto nationaal inkomen, de levensverwachting en het aantal verwachte jaren onderwijs. Het bruto nationaal inkomen per hoofd van de Nederlandse bevolking kwam met 42.397 dollar op de 17e plek. De gemiddelde levensverwachting van 81 jaar haalde de 18e plek en de verwachte jaren onderwijs scoorden zelfs een vijfde plek.
RTEmagicC_Holland.jpg
Opvallend was dat in de top tien van de index vijf Europese landen werden genoemd. De vijf landen die onderaan de lijst bungelen kwamen allemaal uit Afrika waaronder Sierra Leone, Burundi en Congo. 

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.