116

‘Nederland kan chagrijn achter zich laten’

PvdA trapt campagne af in Den Bosch ... Samsom: 'Nederland smacht naar optimisme, verbondenheid en kracht' 

De PvdA wil het roer om, meldt het Dagblad van het Noorden zaterdagmiddag. “Nederland kan het chagrijn achter zich laten, zich ontworstelen aan de ieder-voor-zich mentaliteit die de afgelopen jaren vanuit Den Haag werd gepredikt en samen de schouders eronder zetten”, aldus PvdA-leider Diederik Samsom in Den Bosch zaterdag bij het startsein van de campagne voor zijn partij voor de Tweede Kamerverkiezingen 12 september.

Toespraak Diederik Samsom Bij Campagne
Nederland is de afgelopen jaren meer weggezakt in een recessie dan omringende landen, de woningmarkt is “muurvast” komen te zitten, het vertrouwen in de economie “tot een dieptepunt'” gedaald en publieke voorzieningen “uitgehold'”, zei Samsom. Bovendien zijn in zijn ogen “met rancuneus revanchisme de verschillen tussen groepen mensen vergroot'”, schrijft het Dagblad van het Noorden.

Volgens de PvdA-leider “weten VVD en vooral CDA niet hoe snel ze de schandvlek van regeren met de PVV van zich af moeten wassen, maar ze kunnen niet wegduiken voor wat er kapot is gemaakt”. Hij denkt dat Nederland “ernaar smacht om zijn optimisme, zijn verbondenheid, zijn kracht weer terug te vinden”. Volgens de sociaaldemocraat kunnen we ons land “samen uit de recessie werken” en tevens regelen dat er goede zorg is, het beste onderwijs en de sociale voorzieningen “versterken in plaats van uitkleden”.

De PvdA zegt altijd dat niet alleen bezuinigingen nodig zijn om de overheidsfinanciën op orde te krijgen, maar dat ook geïnvesteerd moet worden om Nederland uit de crisis te helpen. Samsom waarschuwde de kiezer:

Laat u ook niet wijsmaken dat het makkelijk wordt. U zult deze verkiezingscampagne worden overladen met simpele oneliners en eendimensionale oplossingen. De een roept dat de overheid gewoon teveel uitgeeft en dat bezuinigen, bezuinigen, bezuinigen de eenvoudige uitweg is. Een ander zal u voorhouden dat simpelweg meer geld blijven uitgeven ons heil zal brengen. Een derde zal vooral anderen de schuld geven van de situatie waar we in zitten.”

Voor de verkiezingscampagne heeft de PvdA ook een speciale website geopend.

Dagblad van het Noorden: PvdA: Nederland kan af van chagrijn

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (116)