Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Nederland moet banden met Israël bevriezen'

  •  
17-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
RutteNetan300.jpg
Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV): Nederland heeft Israëlische politiek te lang gedoogd
Een van de belangrijkste Nederlandse adviesorganen, Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV), adviseert Nederland om de militaire en economische betrekkingen met Israël te bevriezen, of zelfs te beperken.
Volgens de AIV moet de Europese Unie reageren op de aanhoudende vestiging van de nederzettingen, en het verbod op het voeren van gesprekken met de Palestijnse organisatie Hamas opheffen. Hamas staat momenteel op de zwarte lijst van terroristische organisaties.
Volgens de opstellers van het advies, waar ook oud-minister Frits Korthals deel van uitmaakt, heeft Nederland de Israëlische politiek te lang gedoogd. De raad verklaart dat er weliswaar veroordelende EU-verklaringen en resoluties worden opgesteld, maar het helaas bij woorden blijft: “Historische banden en verbondenheid met Israël mag geen reden zijn Israël te ontzien op het punt van het schenden van rechtsregels.”

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.