Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederland moet Brussel 466 miljoen euro betalen

  •  
20-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
__01.jpg
Kabinet krijgt weer naheffing van Europese Commissie
Ook dit jaar heeft Nederland een naheffing gekregen van Brussel. Moesten we vorig jaar nog zo’n 643 miljoen euro bijbetalen, dit jaar is de naheffing 446 miljoen euro. Minister Dijsselbloem (Financiën) had daar al een potje van 612 miljoen euro voor gereserveerd. Een “meevaller” dus.
RTEmagicC___01.jpg
De naheffing v an vorig jaar leidde tot veel verbazing en commotie in de Tweede Kamer, aangewakkerd door onder meer CDA-Kamerlid Omtzigt. De naheffing was en is het gevolg van een nacalculatie van btw-afdrachten door de 28 EU-landen. Uit de nieuwe berekeningen blijkt dat de Nederlandse economie het een stuk beter doet dan eerder gedacht. Doordat ons bruto nationaal inkomen over de periode 2011-2014 groter is uitgevallen dan eerder berekend, moeten we bijbetalen.
De naheffing die het kabinet moet betalen is één van de grootste van de EU-landen. In totaal moeten zestien landen bijbetalen, 12 landen krijgen geld terug.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.