Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederland mort, maar zal naheffing EU wel betalen

  •  
27-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
dijsselbloem300_19.jpg
Nederland van plan te betalen ... Nog steeds geen heldere toelichting vanuit de EU ... Er wordt niet extra bezuinigd
Dijsselbloem is van plan, indien de opgelegde naheffing aan Nederland vanuit de EU correct is, deze gewoon te betalen. “Mits de feiten en cijfers kloppen.”
Voor Dijsselbloem is het belangrijk om de naheffing te zien als ‘gewoon’ een tegenvaller. De begroting hoeft dan ook niet in de war te worden gegooid hierdoor. “Ik ga er niet voor bezuinigen.”
Dijsselbloem is uitgesproken kritisch. Volgens hem is er vanuit Brussel nog steeds geen goede uitleg gekomen over het onverwachte bedrag. Al een week lang probeert het ambtelijke apparaat in Nederland te achterhalen waar het bedrag vandaan komt maar tot dusver zonder resultaat.
Voor de kersverse minister van Financiën horen de kaarten niet tegen de borst te worden gehouden, maar dient de naheffing op basis van transparante informatie voort te komen. Want dat de naheffing ongebruikelijk is, daar is de minister van overtuigd. 
Als we een grotere welvaart hebben in Nederland, groter dan in anderen landen, dan betalen we meer. Dan zullen we betalen.
Ook is Dijsselbloem kritisch over de betaaldatum. Het bedrag dient namelijk voor 1 december aanstaande te zijn overgemaakt.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.