Laatste update 10:46
44

‘Nederland veel negatiever over vrouwenvoetbal dan andere landen’

Sportjournalist Barbara Barend gaf bij RTL Late Night commentaar op de plotselinge populariteit van vrouwenvoetbal, nu Oranje zo goed scoort bij het EK. Ze merkte op dat vrouwenvoetbal nog niet zo lang bestaat als mannenvoetbal maar dat vooral in Nederland de sportvrouwen jarenlang extreem negatief werden benaderd:

Het sportieve succes is ongelofelijk en eigenlijk de hele werking van dit toernooi. De vrouwen voetballen iets minder lang dan de mannen, hebben zo’n inhaalslag moeten maken, zo moeten knokken voor deze positie en ook in Nederland extreem veel tegen negativiteit van mannen moeten knokken, veel meer dan in andere landen. Nu zie je ineens dat na die openingswedstrijd tegen Noorwegen toen viel er eigenlijk van iedereen iets van de schouders af,  van ‘hèhè, nu ziet heel het land wat we kunnen’.

Presentator Beau Erven van Dorens toverde vervolgens wat statistieken tevoorschijn die de enorme groeispurt in belangstelling voor voetbal door vouwen tonen.

In bijvoorbeeld dagblad Trouw denkt sportjournalist Henk Hoijtink er nog steeds anders over:

Ik denk, heel ouderwets waarschijnlijk ook weer, dat sport alleen groot kan worden – en alles dan in zijn verhouding – met een serieuze benadering. Zoals, ja, bij de mannen. Zoals we Ajax moeten beoordelen als onverminderd een team zonder balans en PSV als de slechtste ploeg die ze daar in járen hebben gehad. O, wat is daar alweer veel over te zeggen – straks, vanaf volgende week.

Oranje speelt zondag om vijf uur in de finale van het EK tegen Denemarken.

Geef een reactie

Laatste reacties (44)