Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederland negeerde NAVO-waarschuwing

  •  
06-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
NAVO wees Nederland op gebrek werkgelegenheid politietrainers Kunduz... Slechts twee van de twintig marechaussees zijn nu aan het werk
De NAVO heeft Nederland een half jaar geleden gewaarschuwd dat voor de Nederlandse politietrainers in Kunduz nauwelijks werkgelegenheid zoud zijn. Dat schrijft NRC Handelsblad op basis van een memo van de Nederlandse ambassadeur in Afghanistan.
Eerder werd al bekend dat door de beperkingen die dit kabinet de missie heeft opgelegd, er onvoldoende agenten zijn om op te leiden. Zodoende zijn er maar twee van de twintig marechaussees in Kunduz aan het werk. Nu blijkt dat de NAVO Nederland hier een half jaar geleden al voor heeft gewaarschuwd. Desalniettemin zijn de twintig marechaussees naar Afghanistan gestuurd.
Defensie reageert door te stellen dat de inschattingen voor de politietrainers zijn gedaan op basis van cijfers van de Afghaanse overheid. ‘Er zijn nu andere inschattingen’, aldus een woordvoerder.
cc-foto: Isafmedia

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.