Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederland niet langer dichtstbevolktste land

  •  
26-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
76 keer bekeken
  •  
oxford_300_01.jpg
Engeland streeft Nederland binnen EU voorbij in hutje mutje
Volgens cijfers van het Britse Lagerhuis wonen volgend jaar in Engeland 402,1 mensen per vierkante kilometer en in Nederland 398,5. De toename wordt vooral veroorzaakt door immigratie.
Alleen ministaat Malta telt meer inwoners per vierkante kilometer, namelijk 1315. De hoge dichtheid geldt alleen voor Engeland, andere delen van het Verenigd Koninkrijk, zoals Schotland, vertonen amper groei. Dat meldt de conservatieve krant Dail Mail.
Groot-Brittannië, en dan met name Engeland, is in trek bij immigranten. Het land neemt een derde van de totale bevolkingstoename binnen de EU voor zijn rekening. 
Binnen de regeringscoalitie van conservatieven en liberalen wordt er verschillend gedacht over immigratie. De conservatieven willen de instroom rigoreus een halt toeroepen maar de liberalen, met name de minister van Economische Zaken en Innovatie, Vince Cable, zien een strikt beleid als contraproductief.
Of Engeland in de paktijk echt dichtbevolkter is dan Nederland, is overigens nog maar de vraag. De cijfers houden geen rekening met de oppervlakte van binnenwateren. 
RTEmagicC_article-1306213-0AEAF106000005DC-501_468x551.jpg
cc-foto:  Bel Fegore

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.