Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederland ontkomt ternauwernood aan officieel label ‘belastingparadijs’

  •  
13-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6476475093_e44c71c32e_b
Woensdag werd door het Europees Parlement in Straatsburg gestemd over het officieel benoemen van Nederland als belastingparadijs. De vraag waar de Europarlementariërs zich over moesten buigen is of Nederland wel of niet op de lijst van belastingparadijzen geplaatst zou moeten worden, wetende dat Nederland met allerhande belastingafspraken dat voor talloze internationale bedrijven is. Het voorstel van Europarlementariër Paul Tang (PvdA) werd ternauwernood verworpen: 327 leden stemden voor en 327 lezen stemden tegen. Bij gelijkspel gaat een voorstel dan niet door.
Vooral de christendemocraten stemden verdeeld. Zo wilde het CDA bijvoorbeeld dat Nederland absoluut niet op de lijst van belastingparadijzen terecht zou komen, maar de Duitse christendemocraten staan lijnrecht tegenover hen. Als er één belastingparadijs ter wereld is, dan is het wel Nederland, aldus de Duitsers.
Het voorstel heeft het nu niet gehaald, maar Paul Tang is hoopvol.
"Overal in de Europese wandelgangen hoor ik kritiek op belastingpiraten zoals Ierland en Nederland."
cc-foto: Udo Geisler
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.