121

Nederland op de knieën voor FIFA

Nederland past wetgeving aan... Heineken Music Hall moet tijdelijk van naam veranderen

Nederland en België hebben verregaande toegingen aan de FIFA gedaan, in de hoop het WK 2018 te mogen organiseren. RTL Nieuws onthult een gedeelte van het geheime Bidboek, waar de toezeggingen in staan. Zo is Nederland zelfs bereid de wet te veranderen om te voldoen aan de verregaande FiFA-eisen die de commerciele belangen van het toernooi moeten beschermen.

In het Bidboek staat onder andere dat  de Heineken Music Hall tijdelijk van naam moet veranderen. Dit omdat er in een straal van twee kilometer geen reclame gemaakt mag worden voor bedrijven die geen FIFA-partner zijn. Bovendien zijn er diverse wetswijzigingen nodig om alle toezeggingen tot stand te kunnen brengen.

Ook wordt de FIFA-organisatie vrijgesteld van BTW, wordt het Krasnapolsky in Amsterdam volledig afgehuurd door FIFA en dienen de fans ondergebracht te worden in bungalowparken, campings en bij mensen thuis.

De Tweede Kamer heeft eerder het uitbrengen van een bod ondersteund, maar is tot op heden niet op de hoogte van de beloftes. VVD, PvdA, PVV, SP en D66 hebben hierover kamervragen gesteld aan demissionair minister Ab Klink.

De Volkskrant: Nederland doet de FIFA zware beloftes voor het WK 2018

RTL: Nederland gaat erg ver voor WK 2018

Geef een reactie

Laatste reacties (121)