24

Nederland redt Malinees cultureel erfgoed

Met financiële steun Prins Claus Fonds duizenden oude documenten in veiligheid gebracht ... Timmermans overweegt deelname EU-trainingsmissie

Nederland is betrokken bij het redden van historisch cultureel erfgoed uit Mali. Met financiële steun zijn duizenden oude documenten in veiligheid gebracht, die door rebellen vernietigd dreigden te worden. Minister Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking maakte dat vandaag bekend.

Het initiatief voor het redden van het werelderfgoed kwam van het Prins Claus Fonds. In samenwerking met de gouverneur van Timboektoe, het Ahmed Babi Instituut en de Malinese ministeries voor Cultuur en Onderwijs is er een geheime reddingsoperatie opgezet, 95 procent van de relikwieën zou gered zijn.

Nederland is steeds meer betrokken bij het conflict in Mali. Deze week werd ook bekend dat Nederland overweegt om troepen naar het Afrikaans land te sturen. De Europese ministers van Buitenlandse zaken besloten maandag dat er EU-trainingsmissie gaat komen die 15 maanden zal duren.

Volkskrant: Nederland bood hulp bij geheime redding erfgoed Mali

Geef een reactie

Laatste reacties (24)