Laatste update 20:22
13

Nederland roept ambassademedewerkers terug na bedreigingen om Asia Bibi

Vorige week werd bekend dat de advocaat van Asia Bibi, de christelijke Pakistaanse die begin november in eigen land werd vrijgesproken van blasfemie, tijdelijk asiel krijgt in Nederland. De vrouw werd in 2010 ter dood veroordeeld voor blasfemie omdat ze denigrerende opmerkingen over profeet Mohammed zou hebben gemaakt. De vrouw heeft altijd volgehouden dat ze onschuldig was en werd deze maand alsnog vrijgesproken. Sinds de vrijspraak van Bibi is het onrustig in Pakistan. Islamisten zijn woedend en eisen in massale demonstraties haar onthoofding:

Ook zouden Nederlandse ambassademedewerkers last hebben van doodsbedreigingen. De situatie is dermate ernstig dat het ministerie van Buitenlandse Zaken zich genoodzaakt voelt om ‘een groot aantal’ medewerkers van de ambassade in Islamabad terug te halen. Dat heeft minister Stef Blok (VVD) maandag bekend gemaakt. De veiligheid van de medewerkers zou in het geding zijn.

Het is niet duidelijk hoeveel ambassademedewerkers er precies zijn teruggeroepen of welke functies zij binnen de ambassade bekleden. Er zijn nog wel medewerkers aanwezig op de ambassade in Islamabad.

Asia Bibi wordt momenteel onder begeling van politie en het leger vastgehouden in Pakistan. Haar advocaat wil dat Bibi net als hij naar Nederland komt, maar haar echtgenoot heeft asiel aangevraagd in het Verenigd Koninkrijk.

Geef een reactie

Laatste reacties (13)