40

‘Nederland stelt onredelijke eisen gezinshereniging’

Raad van Europa: 'Nederland schendt mensenrechten met strenge regels'

De commissaris voor mensenrechten van de Raad van Europa vindt dat Nederland de mensenrechten schendt met haar strenge gezinshereniging beleid. De commissaris, Thomas Hammarberg, meent dat mensen die een aanvraag indienen moeten voldoen aan ‘onredelijke’ voorwaarden. Zodoende wordt het steeds moeilijker voor immigranten om hun familieleden over te laten komen.

Volgens Hammerberg zorgen de onredelijke voorwaarden voor ‘obstakels voor aanvragers om te kunnen leven met hun geliefden’.

Genaturaliseerde burgers en migranten die al lange tijd in Nederland wonen wordt het recht op gezinshereniging ontnomen. Nederland is volgens Hammerberg leidend in het steeds beperkender en selectiever beleid in Europa. Hij wijst erop dat het Nederlandse kabinet, met gedoogsteun van de PVV, de voorwaarden voor gezinshereniging wil aanscherpen, waardoor de situatie nog zorgwekkender wordt.

Eerder oordeelde het Europees Hof dat Nederland geen standaard minimuminkomen mag eisen als voorwaarde voor gezinshereniging.

cc-foto: Gerard’s world

Geef een reactie

Laatste reacties (40)