120

Nederland trekt zoekmissie MH17 terug

Rutte: missie momenteel te gevaarlijk ... Timmermans: er is al veel bereikt, maar we gaan weer aan de slag zodra de situatie het toelaat

Nederland staakt de zoekmissie op de rampplek van de MH17 in Oekraïne. Volgens premier Rutte is het te gevaarlijk om door te gaan gezien de omstandigheden in Oost-Oekraïne. Dat meldt de premier in persconferentie. Het blijft de ambitie van het kabinet om terug te gaan naar het gebied en de klus af te maken. De fractievoorzitters in de Tweede Kamer en de nabestaanden van de slachtoffers zijn inmiddels geïnformeerd.


Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken stelt in een reactie op zijn Facebookpagina:

Helaas moeten wij voorlopig stoppen met het belangrijke werk op de crash site in Oekraïne. De veiligheidssituatie verslechtert hand over hand, waardoor onze mensen hun werk niet meer kunnen doen. Tot nu toe is fantastisch werk geleverd door zeer toegewijde mensen, er is dus ook al veel bereikt. Hulde ook aan onze partners uit Australië en Maleisië, een bijzonder woord van waardering voor de lokale bevolking, die ons erg geholpen heeft, ondanks de ellende waar ze zelf in zitten. Wij moeten nu de missie afbreken, maar gaan weer aan de slag zodra de situatie het toestaat.

NOS: Nederlandse missie MH17 stopt

Geef een reactie

Laatste reacties (120)