36

Nederland viert vrijheid

Thema: Vrijheid op Straat ... Festivals op veertien plaatsen in het land ... Defilé van veteranen in Wageningen ... Vanavond 5-mei-concert in Amsterdam

Na gisteren de doden te hebben herdacht, viert Nederland vandaag 66 jaar bevrijding. 66 jaar geleden kwam voor Nederland een einde aan de Tweede Wereldoorlog en de bezetting door de Nazi’s. De dag is echter in de loop der jaren steeds meer in het teken gaan staan van wat het betekent om vrij te zijn en hoeveel mensen in de wereld nog niet vrij zijn.

Het Nationaal Comité 4 & 5 Mei heeft dit jaar Vrijheid op Straat als thema van de viering gekozen, oftewel de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt.

Op veertien plaatsen in het land vinden bevrijdingsfestivals plaats. Minister-president Mark Rutte opent de dag officieel in Wageningen, waar later ook met een defilé van veteranen het einde van de oorlog wordt herdacht.

Bevrijdingsdag wordt vanavond traditiegetrouw afgesloten met het 5 mei-concert aan de Amstel in Amsterdam. Koningin Beatrix zal daarbij aanwezig zijn. Het concert is gratis toegankelijk voor het publiek. Vanaf 20.30 uur zendt de NOS het concert rechtstreeks uit op Nederland 1.

Ook de uitzending van DeGids.fm staat vandaag helemaal in het teken van Bevrijdingsdag.

Geef een reactie

Laatste reacties (36)