Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Nederland zegt samenwerking met Egypte op

  •  
15-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
egyptebloedbad.jpg
Timmermans noemt optreden leger 'schandalig' ... VN Veiligheidsraad bijeen
Het dodental na het bloedbad van afgelopen woensdag blijft maar stijgen. Inmiddels zijn meer dan 600 dodelijke slachtoffers bevestigd. Veel lichamen zijn nog niet geïdentificeerd. Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken, heeft de samenwerking met de Egyptische regering opgezegd naar aanleiding van het geweld. In het programma Nieuwsuur noemde hij het optreden van het Egyptische leger donderdagavond ‘schandalig’. Een negatief reisadvies wordt echter nog niet nodig bevonden door Buitenlandse Zaken.
De Verenigde Staten raden een bezoek aan Egypte wel af en hebben alle Amerikaanse burgers die zich in Egypte bevinden opgeroepen het land te verlaten
De VN-Veiligheidsraad komt in spoedzitting bijeen om zich te beraden over de toestand in Egypte. De zitting zal achter gesloten deuren plaatsvinden en werd ingelast op verzoek van Australië, Groot-Brittannië en Frankrijk.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.